06
juni
2019
|
13:40
Europe/Amsterdam

de Tijd Vooruit met Marieke (1)

Samenvatting

Begin 2018 kreeg ik een geweldig aanbod om een project op te zetten voor een tentoonstelling over het erfgoed van Achmea en haar merken. Wat een mooie uitdaging! Vol energie ging ik samen met Wim Dral, historicus en initiatiefnemer, aan de slag. Op zoek naar de juiste mensen om deze klus te klaren.

De vraag wat er in de tentoonstelling moet komen is makkelijker gesteld dan beantwoord

Nog geen tien jaar geleden is er al een geweldig boek uitgebracht waarin de geschiedenis van Achmea is beschreven. Wat willen we hier uithalen en aan toevoegen?
 

Inspirerend vind ik vooral de persoonlijke maat van ons grote bedrijf

We hebben eerst de tijd genomen om gesprekken te voeren binnen de organisatie met (oud) collega’s en inspiratiesessies georganiseerd. Dit leidde tot een flink aantal thema’s die interessant waren om te onderzoeken. Inspirerend vind ik vooral de persoonlijke maat van ons grote bedrijf. Door toedoen van bevlogen collega’s en creatieve samenwerking hebben we het verschil kunnen maken.
 

Ons concept is enthousiast ontvangen! 

We konden door met de uitwerking van de thema’s en het ontwerp. Met dank aan vele collega’s binnen Achmea en het projectteam hebben we de thema’s verwerkt in vijf gebieden. Het resultaat is een prachtig ontwerp en tentoonstelling met de naam De Tijd Vooruit.


Geen ruimte?
Maak van een beperking een unieke kans

Concept goed en dan op zoek naar een geschikte locatie. Een locatie die toegankelijk is voor in- en externe bezoekers. Het congrescentrum in Zeist was de meeste geschikte plek maar er was geen ruimte over voor een tentoonstelling. Een leuke uitdaging. Uiteindelijk resulteerde deze beperking tot het idee om de wand van het auditorium te gebruiken als visitekaartje van het bedrijf. Met minimale ruimte en maximaal effect.
 

Trots en plezier bij Achmea

Ik werk al zo’n 20 jaar met veel plezier binnen Achmea. Mede door dit project ben ik trots op dit bedrijf.
Waar we de tijd vooruit waren en hoe we nu volop bezig zijn met vraagstukken van de toekomst. Niet alleen als bedrijf, maar ook vanuit de maatschappij.Ik kan niet wachten om je uit te nodigen om dit verhaal te bekijken en te beluisteren in de tentoonstelling. We zijn 3 juni 2019 officieel van start gegaan met de bouw. Wat een mooi moment!


Marieke Hamming
Projectleider Tentoonstelling De Tijd Vooruit

Lees ook mijn volgende blog >