07
mei
2019
|
12:16
Europe/Amsterdam

Achmea staat middenin de samenleving

Samenvatting

We zijn ontstaan vanuit solidariteit en geloven dat je samen verder komt dan alleen. Zo kijken we vandaag de dag nog steeds tegen de wereld aan. Daarom koesteren we onze geschiedenis, waar we vandaan komen. Want de uitgangspunten van toen, vormen nog altijd een leidraad voor hoe we vandaag de dag werken.

Achmea heeft een coöperatieve identiteit

We zijn opgericht in 1811 vanuit de gedachte van solidariteit en de overtuiging dat je door samen te werken, verder komt dan alleen. Die principes zijn voor ons nog altijd richtinggevend. Door risico’s te delen, organiseren we solidariteit waarbij ook welbegrepen eigenbelang een rol speelt. Onze coöperatieve ontstaansgeschiedenis maakt ons een uniek bedrijf. We maken eigen keuzes, in het belang van onze klanten en zijn gericht op lange termijn waardecreatie. We koesteren onze geschiedenis, zijn trots op wat wij door de eeuwen heen hebben gedaan én hebben bereikt. Verweven met de samenleving, hebben we altijd gezocht naar oplossingen voor een betere toekomst. Deze historie willen we delen én vieren. We willen onze mijlpalen uit het verleden een plek geven in het heden. Daarmee vormen zij een baken voor de toekomst.
 

Samen krachten bundelen zit in ons bloed

In 2019 dient Achmea als coöperatieve verzekeraar meer dan 10 miljoen klanten. Samen krachten bundelen zit in ons bloed. Bij onze oprichting, meer dan 200 jaar geleden, waren we er al van overtuigd dat samenwerking iedereen verder brengt. In 1811 legde enkele boeren en notabelen in Achlum het fundament waarop door de jaren heen onze organisatie is uitgegroeid tot het huidige Achmea, de grootste coöperatieve verzekeraar van Nederland.
 

Samenwerken is innoveren

Onze coöperatieve roots zorgen ervoor dat we verder gaan dan simpelweg risicodeling tussen klant en verzekeraar. We geloven in solidariteit waarbij ieders belangen even zwaar wegen. Ook zijn wij voorvechter van inclusie omdat het onze visie verrijkt. Maar samenwerken is meer. Het is de drijvende kracht achter innovatie. Achmea staat sinds de oprichting al dicht bij de klanten waardoor we precies weten wat voor hen belangrijk is. Hierop hebben we altijd geanticipeerd door innovatieve producten en diensten te ontwikkelen. Zo waren we de eerste directe verzekeraar van Nederland, stond de eerste computer bij Centraal Beheer in Apeldoorn en hebben we tevens als eerste verzekeraar een manier gevonden om blockchain technologie in onze dienstverlening te verwerken. En naast het verzekeren van onze klanten, bieden we een breed scala aan oplossingen die klanten vooruit helpen. Van preventie tot advies. Dit alles maakt Achmea tot meest innovatieve verzekeraar van Nederland.
 

De tentoonstelling bezichtigen

De tentoonstelling is te zien in de ontvangstruimte van het Congrescentrum te Zeist. Deze is dagelijks vrij toegankelijk van 8.00 tot 18.00 uur. Ook is het mogelijk om een rondleiding voor een groep van minimaal 10 personen te boeken. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen laat het ons weten via detijdvooruit@achmea.nl